Osmanthus Burkwoodii

Voor borders in kleine tuinen is de Osmanthus Burkwoodii een geschikte plant. Dit is namelijk een plant die langzaam groeit maar wintergroen is, die daarbij maximaal 1,50 m wordt. Door een kleine tuin is dit dus geschikt. Je kunt hiermee bijvoorbeeld de afscheiding naar jouw buren maken of laten plaatsen in plaats van een houten schutting.

De reden om voor een Osmanthus Burkwoodii te kiezen is omdat deze mooi staat in ieder soort tuin. Bij een fleurige tuin geeft dit wat rust, maar bij een rustigere tuin is het juist een eyecatcher. Daarnaast is deze wintergroene struik ook nog eens erg makkelijk in onderhoud. Je hoeft hem alleen maar af en toe te snoeien om hem in model te houden. Dit snoeien is het beste om te doen in het najaar.

De Osmanthus Burkwoodii is geen liefhebber van de wind. Dus een beschutte plek om deze te plaatsen is aan te raden. Daarbij is de Osmanthus Burkwoodii wel een liefhebber van de zon, dus een plek in de volle zon of halfschaduw is een must. Dit zorgt ervoor dat de heester het beste kan groeien.

In het voorjaar kun je er voor kiezen om de Osmanthus Burkwoodii te snoeien. Dit doe je door alle uitlopers af te knippen, omdat deze op den duur groeien in plaats van dat de struik veel kleiner zal worden. Toch is het verstandig om deze voorzichtig te snoeien als je de struik in de tuin wilt plaatsen. Wanneer je de heester naar eigen inzicht plant en daarna snoeit, dan is de vorm van de struik namelijk jouw eigen keuze.

De hoeveelheid water moet bij de Osmanthus Burkwoodii wel geregeld worden. Omdat de plant wel wat volgroeider wil worden en het op den duur zal drogen in de zon, moet je hem een keer per week water geven. Hierbij is het belangrijk om te voorkomen dat er modder aan de wortels blijft plakken.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *