Rietmattenspecialist

Bij de Rietmattenspecialist worden de rietmatten op rol geleverd. Op deze manier zijn de rollen makkelijk te vervoeren en behouden ze de beste kwaliteit. Doordat ze op rol geleverd worden is het verplaatsen van de rollen erg gemakkelijk en kan je ze zo op de plek naar wens uitrollen. Als je bijvoorbeeld na een tijdje niet meer blij bent met de rietmat op de huidige plek, dan kan je de mat zo weer oprollen en verplaatsen naar een andere plek. Ook kan je de mat weer oprollen en opbergen. De mat neemt overigens niet te veel ruimte in, aangezien deze opgerold is. Er wordt wel aangeraden om de mat overdekt op te bergen. Op deze manier blijft de kwaliteit van het riet het best en blijven de rietstengels ook hun kleur behouden.

Er zijn drie soorten rieten matten: ongepelde, gepelde en dikke.

Ongepelde matten zijn onbewerkte natuurlijke matten en zijn hierdoor zeer geschikt voor buiten. Vaak worden deze matten gebruikt als schutting, tuinbekleding of rieten tuinscherm.

Gepelde rietmatten hebben stengels waarvan de buitenste laag verwijderd is. Op deze manier krijgen ze een gele kleur en een tropische uitstraling.

Dikke rietmatten zijn matten waarvan de stengels wat dikker zijn dan de ongepelde en de gepelde rietmatten. Hierdoor creƫren ze een maximale gezichtsdikheid en dus meer privacy.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *